Varför custom fitting lektion?

En dålig sving vinner alltid över en bra klubba. Man kan göra väldigt mycket med custom fitting för att förbättra resultatet av slagen. Men ibland måste man besluta sig för vilket som är mest effektivt; att kompensera brister i svingen eller att förbättra svingen. Och den enda som har kunskap och erfarenhet för att göra den bedömningen är din pro. Därför säger vi Custom Fitting Lesson™. För att det är både custom fitting och lektion. Målet är att du ska få bästa möjliga resultat av din sving och din utrustning – så att du kan spela på toppen av din förmåga och ha roligare på banan. Boka en Custom Fitting Lesson™ redan idag!

Steg 1: Iron Fitting

 

Ge dig själv de bästa förutsättningarna – med ett perfekt anpassat järnset

Iron fitting är en process där vi tar hänsyn till såväl teknik som utrustning. Vi specificerar faktorer som klubbornas längd, typ av skaft, dess vikt och böjningsprofil, samt vilken typ av klubbhuvud som passar just dig. Vi har i vår studio en mycket stor mängd testklubbor som vi använder vid utprovningen, men skulle det ändå visa sig att vi inte har några klubbor som vi anser passar just dig, så bygger vi en eller flera prototypklubbor. Resultatet blir ett perfekt, personligt anpassat järnset. Vi hjälper dig också att avgöra hur ditt järnset bör komponeras – vilka järnklubbor som behövs i relation till metalwoods, hybridklubbor och wedgar.

 

Pris: 500:- / 50min (vid köp av klubbor så drar vi av kostnaden för utprovningen)

Steg 2: Wedge Fitting

 

Nyckeln till en bra score startar med rätt wedgar

En wedge fitting innebär att vi ser till att dina wedgar är optimalt anpassade till dig och din teknik, men också till de typer av banor som du vanligtvis spelar på. Hur slår du bollen? Om du har en brant sving krävs det wedgar med mer bounce och med en flack sving mindre bounce. Tenderar du att toppa eller duffa dina inspel? Hur är standarden på ditt bunkerspel? Vi ser till att wedgarna anpassas till din spelstil och till resten av ditt järnset. Med utgångspunkt från loft och slaglängd på din järnnia kan vi också avgöra vilka wedgar du behöver i din bag. Vår målsättning är att ”upp och i” ska bli en naturlig del av ditt spel.

 

Pris: 500:- / 50min (vid köp av klubbor så drar vi av kostnaden för utprovningen)

Steg 3: Putter Fitting

 

Låt inte slumpen styra val av putter, det ska vara din bästa vän

Att välja rätt putter handlar inte om att gå in i en golfbutik, testa några olika modeller och sen gå till kassan och betala. För den viktigaste klubban i din bag blir det ett alltför slumpmässigt tillvägagångssätt. Med en skräddarsydd putter från oss kan du maximera din förmåga på greenerna. Vid en putter fitting specificerar vi följande: Skaftlängd: Rätt längd har ett stort inflytande för att uppnå bra riktning och avstånd. Lie: För att få kontroll av initial slagriktning. Loft: Den förmodligen viktigaste variablen på en putter. Här strävar efter lofttalet som ger den bästa rullen. Vikt: Vi anpassar till lämplig svingvikt. Design av klubbhuvud: Genom att kontrollera träffbilden kan vi rekommendera lämplig modell. Greppet: Val av storlek, form och material.

 

Pris: 500:- / 50min (vid köp av klubbor så drar vi av kostnaden för utprovningen)

Steg 4: Driver Fitting

 

Slå längre och rakare med rätt driver!

Nyckeln till att öka längd och kontroll från tee är att hitta en driver vars egenskaper är lämpliga för dig. Teknologi fungera bäst när den är anpassade till individen. Specifikationer som loft, längd, vikt, skaft, face angle, skaft typ och greppet måste finjusteras till spelaren.

Större valmöjlighet på bl.a. loft och face angle gör att det idag är lättare att hitta en klubba som ger dig en optimal kombination av längd och precision – den driver du slår längst med är inte den du slår rakast med. Kanske bör du har två drivers i bagen. En för maximal slaglängd en för säkerhet till exempel.

Drivers har idag en genomsnittlig skaftlängd på +45” för herrar och 44” för damer, vilket är alldeles för långt för de flesta spelare. En kortare driver skulle ge många spelare både bättre kontroll och bollträff.

Vid en driver fitting ser vi över:

• Önskad bollbana
• Svingplan
• Kroppsstyrka
• Svingtempo
• Release
• Svinghastighet
• Launch angle
• Bollhastighet
• Spinntal

 

Pris: 500:- / 50min (vid köp av klubbor så drar vi av kostnaden för utprovningen)